Şarkıcı Mavi Kimdir? Biyografisi, Boyu, Sevgilisi Kim, Evli mi

Şarkıcı Mavi Kimdir? Biyografisi, Boyu, Sevgilisi Kim, Evli mi
24 Mayıs 2016 tarihinde eklendi, 432 kez okundu.

Şarkıcı Mavi Kimdir?

Doğum Tarihi : 16 Şubat 1979

Doğum Yeri : İstanbul

Burcu : Kova

Boyu : 163 cm

Kilo : 59 kg


16 Şubat 1979 yılında avukat bir ailenin çocuğu olarak İstanbul’da doğan müzisyen, ilkokulu ve liseyi İstanbul’da okudu. 1997 yılında Işık Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan Mavi, okulu beş buçuk yılda bitirdi ve eğitim-öğretim hayatı boyunca fotoğrafçılık, kısa film yönetmenliği, oyunculukla uğraştı. Mezun olduktan sonra üç yıl boyunca avukatlığa devam etti, ancak avukatlık yapmak istemediğini fark ederek müzisyen olmaya karar verdi ve ilk albümünü hazırlamak için çalışmalarına başladı.

İlk şarkısı “Bırak”ı yirmi ikinci yaş gününde yarım saat içinde kaydetti. Aynı yıl içerisinde -daha sonra kendi adını taşıyacak olan ilk EP’sinin ikinci video klibi olarak belirleyeceği- “Düş” isimli şarkısını kaydetti. Çıkış şarkısı “30”u ise yirmi dört yaşında yazdı.

2012 yazında “Kaptan” adlı şarkısını DMC etiketiyle yayınlayan Mavi, 2012 sonbaharında da ” Aç Kapıyı” isimli 4 şarkıdan oluşan EP’sini çıkardı.

2014 Şubat’ında 10 şarkıdan oluşan albümü “Şimdi”yi yayınladı. İlk klibi Gökhan Özdemir yönetmenliğinde, Gökcan Sanlıman ile düet yaptığı “Yakışmaz Bana” isimli şarkıya çekildi.

Diskografi

  • 2010 Mavi (EP) Pasaj Müzik
  • 2012 Kaptan (Tekli) DMC Müzik
  • 2012 Aç Kapıyı
  • 2014 Şimdi
  • 2016 İki Ateş (Tekli)

Video klipleri

  • 2010 “30” Mavi Mustafa Tunç
  • 2011 “Düş” Yiğit Eken
  • 2011 “Neler Oluyor”
  • 2011 “Bırak” Yiğit Eken & Mithat İnandım
  • 2012 “Kaptan” Kaptan Cüneyt Karaahmetoğlu & Yiğit Eken
  • 2012 “Yine Aynı Hikaye” Aç Kapıyı Eytan İpeker
  • 2013 “Aç Kapıyı Gir İçeri” Salva Ferrando
  • 2014 “Yakışmaz Bana feat. Gökcan Sanlıman” Şimdi Gökhan Özdemir
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git
Yandex.Metrica